logo
Met nummers als "Happy Feet", “Puttin on the Ritz” en vele andere swingende titels presenteert Decadentia de opzwepende muziek van the Roaring Twenties. Decadentia uit Zwolle speelt al vanaf eind jaren zeventig, in binnen- en buitenland, de authentieke amusementsmuziek uit het interbellum, nu precies 100 jaar geleden! Swingende muziek die vooral vrolijk stemt, soms romantisch klinkt, met af en toe een vleugje melancholie.

Het orkest speelt in "Berlijnse bezetting"; een unieke combinatie van strijk- en blaasinstrumenten, begeleid door piano, bas en drums. Het orkest presenteert zich met authentieke crooner, die de karakteristieke zang, voor zijn rekening neemt. De vijftien in stijl geklede muzikanten zorgen voor een verrassende theatrale voorstelling. Er wordt sprankelende entertainment en dansmuziek neergezet, waarbij het publiek zich waant in de tijd van de Charleston en The Great Gatsby. Decadentia zorgt voor een geheel eigen sfeer met het herkenbare geluid zoals dat destijds klonk in vele danszalen, bij de stomme film of uit de koffergrammofoon.

Een foxtrot, een walsje en een tango; het staat allemaal op het gevarieerde repertoire. En natuurlijk gaat Decadentia u tot een dansje verleiden!

Follow @DecadentiaOrkst